צוואות
משרדנו מציע את שירותיו בניסוח צוואות מסוגים שונים, על מנת להבטיח עמידה בתקנים משפטיים וניסוח ברור ומדויק של רצון המצווה וזאת בכדי למנוע מחלוקות וסכסוכים פוטנציאלים בין יורשים.
אנו נספק את ההדרכה, הידע המקצועי וההכוונה הנדרשת לגבי סוגי הצוואות השונים ונסייע לכם לבחור את הסוג והצורה המתאימים ביותר לעריכת הצוואה, בהתאם לנסיבות הייחודיות שלכם.
מטרתנו היא לפשט לכם את הליך עריכת הצוואה ולסייע לכם לערוך אותה בצורה המדויקת לכם, בהתאם לרצונכם ובהתאם לדרישות החוק, בכדי להעניק לכם שקט נפשי.
המשרד מציע את כל השירותים הנדרשים בתחום צוואות, בהתאם לחוק:
הגשת בקשות לרשם לענייני ירושה לצורך מימוש צוואה
תכנון עיזבון בהתאם לכל השלכות המס הקשורות לתחום הירושה
פיקוח על הליך עריכת צוואה, הסדר חובות וחלוקת נכסים למוטבים
עריכת צוואה, יצירה וביצוע של מסמכים משפטיים המתארים את חלוקת הרכוש והנכסים של אדם לאחר שהוא עוזב את העולם, מתוך מומחיות בדיני צוואות
ייעוץ להעברת נכסים יעילה לדור הבא במזעור מקסימלי של חבות מס
דגשים שחשוב לכלול בכל צוואה:
- פרטי יורשים: יש לכלול את כל הפרטים של היורשים בצורה מסודרת וברורה, על מנת שהרכוש שצוין כמיועד ליורש, יגיע אליו.
- פירוט רכוש: יש לפרט ברשימה מסודרת את כל הרכוש וההון הקיימים, כאשר אם יש רכוש והון שרוצים לחלק על פי דין ולא בהתאם לצוואה, יש לציין זאת.
- חלוקה ברורה של הרכוש: יש לפרט מה מהרכוש המצווה מחלק ולמי. יש להימנע מדו משמעות או חוסר בהירות שעלולים להוביל לוויכוחים ומחלוקות בין יורשים, לפסילת סעיפים מהצוואה או אפילו את כולה.
להלן צורות אפשריות לעריכת צוואה בהתאם לחוק הירושה,
כאשר הדרישות המשפטיות ינבעו מצורת הצוואה אשר נבחרה:
צוואה בפני עדים
צוואה שיש לערוך בכתב יד או מודפסת, כאשר היא צריכה לציין את התאריך להיחתם על ידי הצוות בפני שני עדים בסיומה. העדים לא יכולים להיות יורשיו של המנוח.
צוואה בכתב יד
צוואה הנכתבת בכתב ידו של האדם, כאשר אין אפשרות שהיא תהיה מודפסת ומי שצריך לכתוב אותה הוא המצווה בלבד. עליה לכלול תאריך וחתימה של עורך הצוואה.
צוואה בעל פה
צוואה הנערכת לרוב רק במקרי קיצון שבהם האדם נוטה למות ואין לו זמן לערוך צוואה מסוג אחר. בצוואה זאת, על המצווה לומר את דבריו בפני שני עדים שידרשו לכתוב את הנאמר על דף מאוחר יותר בצורה של זיכרון דברים, לחתום על המסמך ולהגיש אותו לרשם לענייני ירושה עד חודש ימים.
צוואה בפני נוטריון או רשות משפטית
בהתאם לחוק הירושה, דין נוטריון כדין שופט ולכן כאשר עורכים אצלו צוואה, אין צורך בעדים. על עורך הצוואה להביע את רצונותיו בצורה מדויקת בפני הנוטריון או להגיש לו אותם בכתב, כאשר הצוואה תקבל תוקף עם חתימת הנוטריון. הנוטריון מוסמך להפקיד עבור הצוואה את צוואתו ברשם הצוואות. בהתאם לסעיף זה הצוואה המדוברת יכולה להיות גם בפני שופט, רשם או בפני חבר של בית דין דתי.
צוואה בפני עורך דין
צוואה זאת יכולה להיעשות בצורה של צוואה בפני עדים, כאשר עורך הדין שערך את הצוואה רשאי לחתום בצוואה בפני עדים, כעד מתוך שני העדים הנדרשים בצוואה זאת.
צוואה הדדית
בהתאם לחוק הירושה, צוואה זאת צריכה להיעשות בהתאם ל3 עקרונות: בין בני זוג, בהתאם לעקרון ההסתמכות ובמסמך אחד משותף או שני מסמכים שנערכו באותה העת. צוואה זאת תאשר לבני זוג לאחר פטירתו של אחד מהם, להעביר את הרכוש במלואו לבן הזוג הנותר, מבלי שיהיה צורך לערב את הילדים בתהליך הוצאת צו קיום צוואה. כמו כן, צוואה זאת מאפשרת לקבוע באמצעות מנגנון יורש אחר יורש, כיצד יחולק העיזבון לאחר פטירת בין הזוג השני בין ילדיהם.
עריכת צוואה בפני הרשם לענייני ירושה
תהליך אשר מתחיל עם הזמנת תור לרשם לענייני ירושה המצוי בתחום שיפוט מקום המגורים של המצווה, כאשר לתור שיקבע יש להגיע עם נוסח צוואה ערוך ומודפס ללא תאריך וחתימה, תעודת זהות ואגרה ששולמה. הרשם יקריא למצווה את תוכן צוואתו, יוודא כי היא נעשתה מרצונו הטוב והחופשי בלבד ולאחר האישור של הרשם, הצוואה תחתם.
החוק אשר מסדיר בישראל את תחום הירושות והצוואות נקרא: חוק הירושה, התשכ"ה-1965. החוק עוסק בכל נושא שנוגע בצורה ישירה או עקיפה לתחום הירושות והצוואות לרבות: כיצד עורכים צוואה, באיזה צורות אפשר לערוך אותה, מה הדין בהעדר צוואה, מי מוגדרים יורשים בהתאם לצוואה או לחוק, מה הדין בהיעדר יורשים ועוד.